Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından "Algı ve Tutum Eğitimi" düzenlendi.
Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından "Algı ve Tutum Eğitimi" düzenlendi.
Moderatörlüğünü Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Tabak’ın üstlendiği çevrimiçi sunuma, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, üniversitemizin farklı birimlerinde görev yapan iletişim temsilcileri ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünün organize ettiği programda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Danışmanı Doç. Dr. Oğuz Göksu, algı ve algı yönetimi, tutum, geleneksel medyada algı yönetimi, algı kamu diplomasisi, dijital dezenformasyon ve manipülasyon, dijital iletişim ve algı yönetimi konularında bir sunum gerçekleştirdi.
Algı yönetiminin genel olarak, dış dünyadan duyumlarla gelen imgelerin ve sembollerin bilinçte gerçekleşen tasarımı olduğunu belirten Doç. Dr. Oğuz Göksu; “Algı, insanların etrafındaki uyaranların, olayların farkında olması ve onları değerlendirmesi sürecini ifade etmektedir.
Algı yönetimi, medya araçlarıyla, kanaat önderleriyle, iletişim teknolojileriyle, sanatçılarla, sporcularla, ünlülerle, sosyal medya fenomenleri ile kamu diplomasisi uygulamaları ve yazılımlarıyla gerçek bilginin yaygınlaştırılmasıdır.
Ayrıca hakikatin ifade edilmesi, doğrunun ikna temelli olarak farklı kamuoylarına çeşitli iletişim yöntem ve tekniklerle sunulması, yanlış ya da eksik bilginin düzeltilmesi faaliyetlerinin bütünü olarak da okunabilmektir” dedi.

HRÜ ETKİNLİKLER

ETKİNLİK TALEP FORMU

    

HRÜ TANITIM VİDEO