Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından Kriz İletişim Yönetimi Eğitim Planlaması kapsamında “Sosyo Kültürel Değerler Eğitimi” verildi.

Kurumsal İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Cihan Tabak’ın moderatörlüğünü yaptığı eğitimde, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Kaya tarafından çevrimiçi bir sunum yapıldı. Sunuma, üniversitemizin farklı birimlerinde görev yapan iletişim temsilcileri, kurum ve kuruluş idarecileri ve öğrenciler katıldı.
Değerlerin, toplumsal yaşam için yüksek ölçütler olduğunu belirten Doç. Dr. Mahmut Kaya; “İnsan doğası gereği sosyal bir varlıktır. Bu nedenle diğer insanlarla birlikte yaşamak, ihtiyaçlarını ortaklaşa yürütmek için çeşitli iş birliği pratikleri geliştirir. Bu süreç toplumsallık ve kültür hayatının temelini oluşturur. Bireysel ve sosyal hayatta iyi-kötü, doğru-yanlış, güzel- çirkin gibi değerlendirme kriterlerinin ahlaki kökeni üst normlar olan değerler tarafından belirlenir. Sosyo kültürel değerler bir toplumu diğer toplumlardan farklı kılan ve aynı zamanda toplumsal bütünleşmeyi mümkün kılan niteliklere sahiptir. Adalet, özgürlük, sevgi, merhamet, eşitlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerler çeşitli formel ve informel kurallara dönüşüp sosyal ve kültürel hayatı yönlendirir. Sosyo kültürel değerler sosyalleşme sürecinde çeşitli mekanizmalar tarafından bireye aşılanır. Değerlerin güçlü olduğu ve toplumun geniş kesimlerince benimsendiği gruplarda sosyal bütünleşme yüksek olur. Aksi durumlarda ise kimlik bunalımı, yabancılaşma, anomi ve sosyal çözülmenin yaygın olduğu kaotik bir durum gözlenir. O nedenle gerek eğitim ve gerekse kültür hayatında süregelen değerlerin korunması çağdaş dünyadaki yeni değerlerin topluma sunulması hayati önemdedir” diye konuştu.
Programın sonunda katılımcılardan gelen sorular, Doç. Dr. Mahmut Kaya tarafından cevaplandı.

 

HRÜ ETKİNLİKLER

ETKİNLİK TALEP FORMU

    

HRÜ TANITIM VİDEO